Husgärdessjön är en av alla sjöar i Valleområdet och sjön är 11,5 meter djup och har en yta på 0,33 kvadratkilometer.

Här finns bland annat abborre, gädda, brax, mört, sarv och sutare. På denna sida kan du läsa om vad som gäller vid fiske i Husgärdessjön från Valle camping.

Fiske – inte en del av allemansrätten

Som du kanske vet ingår varken jakt eller fiske i allemansrätten. Fiskerätten i Husgärdessjön är enskild och innehas av fiskerättsägarna. Det finns inga fiskekort att köpa och det är inte tillåtet för allmänheten att fiska i sjön.

Du som bor hos oss kan få tillstånd att fiska

Fiske i Husgärdessjön

Du som kan uppvisa att du bor på Valle Camping har dock möjlighet att fiska i Husgärdessjön genom tillstånd från fiskerättsägaren. Detta tillstånd får du som bor hos oss utan kostnad vid kontakt med receptionen. Med sådant tillstånd följer ett antal regler, se nedan.

 

 

 

 

 

Att fiska från campingen om man inte samtidigt bor hos oss är alltså inte tillåtet och kräver i så fall ett separat utförligt tillstånd. Du måste kunna uppvisa att du bor hos oss för att få fiska i sjön. Vid misskötsel av våra regler kan rätten att fiska återkallas trots att du bor hos oss.

Kontakta receptionen

Anmäl till oss i receptionen om du vill fiska i sjön under din vistelse på Valle Camping. Vi vill självklart också gärna höra dina fiskehistorier från ditt fiske i sjön.

Regler

Fiske sker från ”fiskebryggan” som är den högra bryggan nere vid badplatsen.  Det är alltså EJ tillåtet att fiska från den vänstra bryggan med bastun oavsett om det finns andra gäster där eller inte.

Det är INTE tillåtet att fiska från båt eller annat flytetyg. Du som bor hos oss får alltså enbart fiska från fiskebryggan Överträdelser mot detta leder omedelbart till att rätten till att fiska återkallas vilket innebär att fisket blir olovligt.

Fiske är endast tillåtet från Campingen (alltså ej från andra bryggor eller marker runt sjön).

Du får endast använda krokredskap. Du får använda spö med spinnare, drag eller fluga.

Utter (utterbräda eller harrbräde) eller nätfiske är EJ tillåtet.

Kräftfiske är EJ tillåtet.

FISKE I NÄRHETEN

Det finns också flera möjligheter till fiske i närliggande sjöar. Information om fiskeregler, fiskekort med mera hittar du i länkarna nedan eller genom att söka på ifiske.se där man även kan köpa fiskekort till flera av sjöarna.

Fiske i Skärvalången, Bysjön, Eggbysjön och Vagnsjön

Emten (Ämten) och Flämsjön

Läs mer om fiske och allemansrätten på…

Naturvårdsverket

Havs och vattenmyndigheten

 

Husgärdessjön översikt
fiske_gädda

BRA ATT VETA

Hyr SUP

Hyr SUP

Varför inte ta en tur på SUP och njuta av en tur på Husgärdessjön? Nu...

läs mer