Badplatser

Utflyktsmål

På Valle Camping är det så klart alltid nära till bad då vi har egen brygga och strand på området. Ibland kanske man dock är sugen på att göra en utflykt för att prova ett annat bad i en annan sjö eller varför inte på ett vattenland utom- eller inomhus.

Därför har vi här samlat länkar till olika bad i närområdet. Men först lite mer information om badet på Valle camping.

Badplatsen på Valle camping 

Vår badplats ligger vid Husgärdessjön som är en av de större sjöarna i Valleområdet. Det finns en liten strand med sand/grus och vadar man ut från stranden når man en mjukare botten som består av förkalkade vassrötter vilket skapat en slags kalkhaltig leraktig botten. Det kalkrika och näringsfattiga vattnet ger ett klart och fint vatten och sikten är relativt god.

Strand eller brygga

Gillar man inte den mjuka bottnen så tar man sig med fördel ut på bastubryggan och hoppar i därifrån eller går ner på badstegen som finns där. Rakt ut från bryggan blir det snabbt djupt och sjön är som djupast cirka 12 meter. Variationer i nederbörd gör att vattennivån varierar en del och därför även höjden ner till vattnet från den pålade bryggan. Tänk också på att bryggan kan bli hal när den blir blöt.

Den vedeldade bastun längst ut på bryggan går att boka. Det går dock vanligtvis bra att bada från bryggan samtidigt som bastun används men visa varandra hänsyn.

Dusch och toalett

Det finns ingen toalett eller dusch nere vid badplatsen men boende på campingen har tillgång till serivcehuset som ligger ungefär 100 meter från badplatsen.

Var rädda om er

Som på de flesta bad i svenska insjöar så saknas det badvakter, så ta det försiktigt och utsätt inte dig själv eller andra för onödiga risker. Allt bad sker på egen risk. Vid gaveln på bastun finns en livboj som bara får användas vid tillbud. Skulle livbojen saknas eller vara skadad är vi glada om ni vill meddela oss detta så snart som möjligt.

 

Badplatser i närområdet

Därför har vi här samlat länkar till olika bad i närområdet.

Skara sommarland

Skara sommarland är ett givet besöksmål för många av  våra gäster.

Typ: Äventyrsbad, utomhus
Avstånd: 4 km
Kostnad: Ja, entré

Arenabadet Skövde

Arenabadet i Skövde är ett riktigt bra äventyrsbad inomhus. Passar alla väder!

Typ: Äventyrsbad, inomhus
Avstånd: 17 km
Kostnad: Ja, entré

Näsbadet

Badplats vid Skärvalången. Bryggor, toaletter och gott om parkeringsplatser

Typ: Badplats, utomhus
Avstånd: 4 km
Kostnad: Nej, Gratis!

FLÄMSLÄTT

Stor badplats med grillytor, gräsytor, lekplats och fina stigar runt Flämsjön.

Typ: Badplats, utomhus
Avstånd: 11 km
Kostnad: Nej, Gratis!