Valle Camping ligger vid Husgärdessjön i den vackra Vallebygden. Längst ut på en av bryggorna hittar du vår vedeldade bastu. Från bryggan utanför kan du hoppa direkt ner i sjön.  Oavsett väder är ett bastubad med efterföljande bad en härlig avkopplande upplevelse.

Som gäst i våra stugor, vandrarhem eller campingplatser så hyr du bastun till ett rabatterat pris. Men även den som inte bor hos oss har möjlighet att hyra bastun för ett avkopplande bastubad året runt.

Hur bokar man?

Bokning görs genom telefon 0511-621 09, e-post eller genom receptionen.

Om du inte bor hos oss behöver du kontakta oss minst 7 dagar innan för att kontrollera tillgänglighet och göra din bokning.

Hur länge kan man basta?

Eftersom bastun är vedeldad beror tiden man hyr bastun på om det är någon annan som bastat före dig. Det vill säga om den är uppvärmd eller inte.

Bokningen och priserna gäller därför för 3 timmars bastubad vid ouppvärmd bastu och för 2 timmars bastu om den är uppvärmd.

Du tänder brasan själv och det tar cirka 30-40 minuter att värma upp bastun, beroende på i vilken temperatur man vill bada.

Du bokar alltså en tid ni vill bada och från den tiden kan ni antingen få tillgång till bastun 2 eller 3 timmar.

Hur många kan man vara?

Bastun har lavar (bänkar) i två nivåer och rymmer 6-8 personer.

Vad kostar det?

För dig som bor på Valle Camping

För boende på Valle Camping är priset vid hyra av bastun under din vistelse hos oss, om inte annat anges, 300 kr för 2-3 timmars bastu (se, Hur länge kan man basta?). Då ingår bastu för upp till 4 personer.

Om ni är fler än 4 tillkommer en kostnad om 75 kr per person för varje extra person.  (Barn under 13 år får följa med målsman utan extra kostnad).

För dig som bokat ett boendepaket för grupper eller liknande där bastubad ingår gäller andra villkor, se separata villkor i samband med respektive erbjudande.

För dig som inte bor på Valle Camping

För dig som inte bor hos oss men vill hyra bastun är priset 600 kr för  2-3 timmars bastu (se, Hur länge kan man basta?). Då ingår bastu för upp till 4 personer.

Om ni är fler än 4 tillkommer en kostnad om 75 kr per person för varje extra person över 12 års ålder. (Barn under 13 år får följa med målsman utan extra kostnad).

Praktisk information

Ved för uppvärmning av bastun ingår. Dusch och toalett finns under campingens ordinarie säsong i servicehuset som ligger drygt 100 meter från bastun. Utanför säsongen har vi tyvärr inte möjlighet att tillhandahålla dushmöjligheter.

Ni kan även höra med oss om möjlighet att även låna strandstugan med sittplatser inomhus eller under tak för att kanske kombinera bastubadet med en måltid på plats.

HUR BETALAR MAN?

Betalning kan göras kontant, genom swish eller genom kortbetalning (VISA och Mastercard) och sker senast i samband med uthämtning av nyckeln.

Vilka regler gäller vid hyra av bastun?

Den som hyr bastun ansvarar för att reglerna följs av alla i sällskapet.

  • Nyckel hämtas och återlämnas i receptionen om ingen annan överenskommelse gjorts.
  • Ved hämtas på anvisad plats och man sköter tändningen själv. Vi tipsar gärna hur du får upp värmen snabbast.
  • Allt bastubad och bad sker på egen risk. Tänk på att brygga och golv kan bli våta och hala så ta det försiktigt.
  • Andra gäster har också tillträde till badbryggan men bastun har ni för er själva.
  • Bastuaggregatet blir mycket varmt. När du skall fylla på ved, öppna luckan med en vedbit eller liknande så att du inte bränner dig.
  • Efter färdigt bastubad skall bastun städas ur så att den ser ut som när du kom, allt skräp tas med och slängs på markerad plats vid servicehuset.
  • Bastun skall låsas efter avslutat bastubad och nyckel återlämnas i receptionen.

Välkomna!

0511-62109 – info@vallecamping.seHitta till Valle Camping

Bastubryggan häng
Bastun längst ut på bryggan
Bastubad

BRA ATT VETA

Hyr SUP

Hyr SUP

Varför inte ta en tur på SUP och njuta av en tur på Husgärdessjön? Nu...

läs mer
Fiska

Fiska

Husgärdessjön är en av alla sjöar i Valleområdet och sjön är 11,5 meter...

läs mer