Bokningsvillkor

Regler och villkor

Om inte någon speciell överenskommelse har träffats gäller följande avtal för uthyrning av stuga och rum i vandrarhem samt uppställningsplats för tält, husvagn, villavagn och husbil (”Boendet”) till privatpersoner. För gruppbokningar (större sällskap samt alla bokningar gjorda av företag, föreningar och liknande) så gäller särskilda villkor (länk till villkor för gruppbokningar). Våra bokningsvillkor är grundade på villkor för uthyrning av campingplats, stugor och lägenheter som tagits fram av branschorganisationer (camping och turism) och konsumentverket.

BOKNING OCH BETALNING

Betalning av boendet sker i förskott och din bokning är bindande för båda parter först när den angivna anmälningsavgiften eller hela bokningen är betald beroende på när du bokar i förhållande till ankomstdatum (se nedan).

Vid bokning tidigare än 21 dagar före ankomst kan du välja att betala hela beloppet direkt eller betala senare via mina sidor. Betalningen skall vara Valle Camping AB tillhanda senast 21 dagar före ankomst.

Betalning skall vara Valle Camping AB tillhanda senast det datum som står på bekräftelsen. Uteblir betalning inom denna tidsperiod har Valle Camping AB rätt att avboka boendet. Om betalning inte sker i tid betraktas detta som en avbokning, varvid reglerna om avbokning gäller. Kontrollera att innehållet i bokningsbekräftelsen överensstämmer med det du bokat. Hittar du felaktigheter i bekräftelsen måste du upplysa oss om detta snarast och senast inom 24 timmar.

Observera att detta innebär att om du bokar ett boende mindre än 21 dagar före ankomst måste du betala hela summan direkt i samband med bokningen.

Vid bokningen är du skyldig att uppge minst namn, adress, telefonnummer, e-post, ankomst- och avresedag samt hur betalning skall ske.

BETALNINGSALTERNATIV
Vi erbjuder följande betalningsalternativ med följande villkor:

1. Kort VISA/Mastercard
Villkor: Möjligt både vid bokning online och vid direktbetalning av obokad ankomst till boendet.
2. Kontant
Villkor: Endast SEK och endast möjlig i samband med direktankomst till boende, det vill säga att bokning sker först i samband med ankomst till boendet.

AVBOKNINGSVILLKOR
Avbokning skall alltid ske via telefon 0511-621 09 eller e-post info@vallecamping.se. Avbokningen är giltig först efter att du fått en skriftlig bekräftelse på din avbokning av oss genom e-post.

AVBOKNING UTAN AVBESTÄLLNINGSSKYDD
Vid avbokning tidigare än 21 dagar före ankomst återbetalas beloppet. Vid avbokning med mindre än 21 dagar kvar till ankomst återbetalas ingen del av bokningsbeloppet. Vi har rätt att ta betalt för eventuellt avtalat belopp som inte betalats in.

AVBOKNING MED AVBESTÄLLNINGSSKYDD
Avgiften för avbeställningsskyddet är 250 kr per bokat boende (stuga, rum, campingplats osv.)

Observera att avgiften för avbeställningsskyddet aldrig återbetalas.

Har du valt att teckna vårt avbeställningsskydd i samband med din bokning gäller följande:

Vid avbokning mer än 24 timmar innan ankomst (fram till kl 16:00 dagen innan ankomst) återbetalas beloppet (belopp som avser avbeställningsskydd återbetalas ej).

Vid avbokning senare än 24 timmar innan ankomst (efter kl 16:00 dagen innan ankomst) återbetalas ingen del av beloppet.

Vi har rätt att ta betalt för eventuellt avtalat belopp som inte betalats in.

Eventuell återbetalning görs efter bekräftad avbokning och tar normalt 3-5 bankdagar att genomföra.

ÄNDRING AV BOKNING
Ändring av bokning kan göras fram till 21 dagar innan ankomst i mån av plats. Förfrågningar kring ändring av bokning görs via telefon 0511-621 09 eller e-post info@vallecamping.se.

AVRESA TIDIGARE ÄN PLANERAT
Om du väljer att avresa tidigare än planerat återbetalas inga pengar om inget annat överenskommits med oss.

ANKOMST OCH AVRESA
Boendet står till förfogande från kl. 16.00 på ankomstdagen och disponeras till kl. 12.00 på avresedagen. Vid utcheckning senare än detta tas en hel ny dygnsavgift ut enligt vid tillfället gällande prislista.

STÄDNING
Beställaren ansvarar för fullgod avresestädning enligt angiven instruktion. Vid ej fullgod städning debiteras en avgift på 800 kr.

ÅLDERSGRÄNS FÖR BOKNING OCH TILLTRÄDE
För att boka/ingå avtal med oss måste du vara 18 år. Alla i sällskapet ska vara fyllda 18 år för att bo i boendet – gäller dock EJ barn i målsmans sällskap. Legitimering kan komma att ske vid ankomst. Uppfyllande av åldersgräns är ett krav för att få tillträde till boendet. Om gästen vid tillträde till boendet inte uppfyller åldersgränsen gäller regler för avbokning. För organiserade grupper och resesällskap med ledare kan undantag från ovannämnda regler ske efter överenskommelse med Valle Camping AB.

ORDNINGSFÖRESKRIFTER – GÄSTENS SKYLDIGHETER
Under vistelsen på campingplatsen gäller våra ordningsföreskrifter (finns tillgängliga skriftligen vid incheckning). Alla gäster i sällskapet eller eventuella besökare till gästerna måste följa ordningsföreskrifterna.

Överträdelse av ordningsföreskrifterna för anläggningen, eller brott mot avtalet i övrigt, kan leda till att avtalet sägs upp med omedelbar verkan. Valle Camping AB förbehåller sig rätten att vid en eventuell omedelbar uppsägning av avtalet kunna stänga boendet och avlägsna gästens tillhörigheter. Vid avhysning beräknas förfallet belopp efter aktuellt dygnspris som tillämpats under den tid som du haft tillgång till boendet/platsen samt avdrag för beräknad skada. Eventuell mellanskillnad återbetalas senast 10 dagar efter avhysningen.

KRISER, NATURKATASTROFER, STREJKER M.M:
För det fall vistelsen inte kan genomföras på grund av ett hinder utanför vår kontroll och som vi skäligen inte kunde förväntats ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder vi inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit, är vi fria från skadeståndsskyldighet eller andra påföljder. Båda parter har rätt att träda ifrån hyresavtalet om boendet inte kan tillhandahållas på grund av krigshandlingar, naturkatastrofer, arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten- eller energitillförseln, eldsvåda eller andra liknande större händelser, som varken du eller vi kunnat förutse eller påverka. Vi är i så fall skyldiga att snarast betala tillbaka vad du betalat, med avdrag för den nytta du haft av boendet. Vi ersätter dock inte kostnader som du haft eller som uppstår som en följd av att vistelsen avbryts i förtid.

ÅNGERRÄTT
Ångerrätten enligt lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler är undantagen avtal om inkvartering, logi eller fritidsaktivitet och därmed kan du inte ångra ett avtal om hyra av boende (rum, stuga eller uppställningsplats för tält, husvagn och husbil).

OM VI INTE KOMMER ÖVERENS
Har du klagomål, vänd dig till oss direkt (0511-621 09). Vet vi inget kan vi inget göra! Tänk på att dina möjligheter att få rättelse kan minska om du dröjer med att föra fram din klagan. Om du underlåter att rapportera fel, kan du inte heller kräva ersättning. Om vi inte kommer överens, kan du alltid vända dig till ARN - Allmänna Reklamationsnämnden.

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER
Vi på Valle Camping AB behandlar personuppgifter om de som använder våra tjänster och produkter. Valle Camping AB är Personuppgiftsansvariga med hänsyn till personuppgifter relaterade till din bokning. Sådan personuppgiftsbehandling sker i enlighet med vår Integritetsskyddspolicy. Läs vår aktuella integritetsskyddspolicy för att förstå på vilket sätt som vi behandlar dina personuppgifter inom ramen för din bokning, samt om dina rättigheter i samband med detta. Vår integritetsskyddspolicy hittar du på vår hemsida.

KONTAKTUPPGIFTER VALLE CAMPING AB
Valle Camping AB
Skärv, Per-Larsgården 2
532 92 Axvall
0511-621 09
www.vallecamping.se
info@vallecamping.se

 

Receptionen

Receptionen

Receptionen på Valle Camping hittar ni i ett av de större boningshusen på gården på höjden en liten bit från själva campingen. I receptionen checkar...

läs mer
Strandstugan

Strandstugan

Svensk sommar kan ju inkludera en och annan regnskur. Skulle du råka ut för en sådan kan det vara bra att veta att det finns sittplatser under tak i...

läs mer
Betalningsalternativ

Betalningsalternativ

På Valle camping erbjuder vi följande betalningsalternativ med tillhörande villkor: Kort VISA/MastercardVi erbjuder kortbetalning (VISA/Mastercard)...

läs mer
Bada bastu

Bada bastu

Valle Camping ligger vid Husgärdessjön i den vackra Vallebygden. Längst ut på en av bryggorna hittar du vår vedeldade bastu. Från bryggan utanför...

läs mer
Fiska

Fiska

Husgärdessjön är en av alla sjöar i Valleområdet och sjön är 11,5 meter djup och har en yta på 0,33 kvadratkilometer. Här finns bland annat abborre,...

läs mer
Vandra i Valle

Vandra i Valle

Valle Camping ligger i Vallebygden. Området är ett så kallat Kamelandskap (inte Kamellandskap 🙂 ) med ett böljande landskap med många sjöar format...

läs mer
Grillar och grillplatser

Grillar och grillplatser

Att grilla hör sommaren till för många av oss, inte minst när man bor på Camping. På Valle camping finns grillar och grillplatser att låna när det...

läs mer
Trivselregler

Trivselregler

För att skapa trivsel för alla så har vi ett antal ordnings- och trivselregler som gäller alla boende på Valle campingen.  Ljudnivå Vi vill att alla...

läs mer
Information COVID-19

Information COVID-19

2020 och 2021 blev inte som vanligt för någon av oss. Coronaviruset har drabbat oerhört hårt med många personliga tragedier. För oss blev mycket...

läs mer