Skara Sommarland

Nöjesparker

Bara några kilometer från Valle Camping hittar man Skara sommarland, ”Skandinaviens största vattenpark”. Det är därför kanske ingen överraskning att vi är en camping och stugby för många besökare till nöjesparken. Hos oss kan man fortsätta badandet med ett dopp i sjön men får samtidigt lugnet i naturen med ett boende en bit utanför parken.

Skara sommarland är en fantastisk nöjespark med närmare 50 attraktioner i form av allt från vattenrutschbanor och berg- och dalbanor till gokartbanor.

Ni missar väl inte årets nyhet 2023 på Skara Sommarland. Det verkar som om en variant av de gamla Bumpersbåtarna är tillbaka – Badring Bumbers. Låter skoj hursomhelst! 

 

 

VATTENPARKEN

Som sagt titulerar sig Skara sommarland som Skandiaviens största vattenpark och man gör verkligen skäl för den titeln. På sommarland finns massor av roliga badattraktioner.

För den lite mer våghalsige finns attraktioner som Vortex, Big drop (ersätte fritt fall), och Cobra. För de mindre eller kanske bara de mindre våghalsiga finns Piratön och lagunen.

TIVOLIPARKEN

Tivoliparken har flera häftiga och unika åkattraktioner såsom Snake, Newton och Tranan (som anknyter till den lokala trandansen vid Hornborgasjön) men det finns även attraktioner som passar mindre våghalsiga och yngre åkare som till exempel Radiobilarna, Gruvbanan, Convoy och Tekopparna.

GOCART

Nöjesparken har tre gokartbanor anpassade för barn och vuxna i olika åldrar. Gocarten för de som är större kostar dock extra.

BERT KARLSSON

Bert Karlsson grundade visserligen Skara Sommarland 1984 men sedan 20 år tillbaka har Skara andra ägare och är idag en del av företaget Parks and Resorts Scandinavia där även nöjesparker som till exempel Kolmårdens Djurpark, Gröna Lund och Furuvik ingår.

SÄSONG FÖR SKARA SOMMARLAND

Parken brukar hålla öppet från juni till augusti. Under försäsongen kan köerna vara betydligt kortare även under veckosluten. Är det lite kyligt finns det till och med  våtdräkter att hyra i badlandet så att man kan ta sig mellan de olika rutschbanorna för att få ut maxmalt med åk under en dag.

För biljetter och mer information besök Skara sommarlands hemsida. mer information och fler utflyktstips hittar du även på Sommar i Skara.

Foto: Skara Sommarland

Axevalla travbana - Stochampionatet