Antalet elbilar och laddhybrider ökar i rask takt vilket är fantastiskt!

Här har vi samlat lite praktisk information till dig som funderar på hur du kan ladda din elbil under din vistelse på Valle Camping.

Det är FÖRBJUDET att ANSLUTA LADDBART FORDON TILL UTTAG på campingen

Vi jobbar febrilt med att hitta en lösning för att kunna hjälpa dem som vill ladda sin elbil under sin vistelse hos oss på Valle Camping men så som elnätet är utformat idag är det tyvärr inte möjligt att tillåta laddning av bilar om vi skall kunna garantera fungerande elförsörjning till hela anläggningen.

Elsäkerhetsverket avråder från regelbunden laddning i vanliga vägg- och motorvärmaruttag och tills vi ordnat ordentliga laddare för elbil så är det strikt förbjudet att koppla in elbil eller ladd-hybrid till våra eluttag. Detta gäller i samtliga uttag på hela campingområdet. 

Hur skall du då göra för att ladda bilen?

Snabbladdare i Axvall

Vid affären i Axvall några kilometer från Valle Camping har det lokala elbolaget Valle energi satt upp en 50 kW laddare (CCS/CHAdeMO). Det är faktiskt för tillfället den laddare med bäst fart på flera mils avstånd. (I Skövde finns en 175 kW CCS). 

Efter en inköpsrunda på ICA och en pizza på Pizzeria Barcelona i närheten så har man troligen fått tillräckligt med laddning med hjälp av denna laddare. Park & Charge sköter debiteringen. 

LÄNK TILL LADDAREN VID AFFÄREN I AXVALL (CHARGEFINDER)

Andra laddare i närheten

Har man möjlighet att spendera lite mer tid i Axvall eller kanske vill kombinera med en längre promenad finns det ytterligare ett par 22kW laddare i Axvall

LÄNK LADDARE HUSAREN
LÄNK LADDARE VALLESKOLAN

Du hittar andra närbelägna laddare (22kW) i Varnhem och på Skara Sommarlands parkering.

Laddare_ica-Axvall