Padelbanor i närheten

Sport

För den som gillar att spela padel är det inte långt till närmsta padelbanda. Axvall padel ligger i närmaste tätorten Axvall några kilometer bort.

Fler padelbanor finns i Skara och Skövde. Här nedan länkar vi till några av dem.

Axvall padel

Axvall padel är två utomhusbanor (en single och en dubbel). Banorna ligger vid idrottsplatsen Axvalls IP och Axevalla folkhögskola där det även går att låna deras omklädningsrum om man vill. Det går att hyra utrustning på plats. Läs mer på facebooksidan eller i appen playtomic.

Padel på Skara sommarland

Även Skara sommarlands camping (cirka 5 km) från Valle Camping har padelbanor. We Love Padel – WLP Skara Sommarland har två utomhusbanor. Bokning av banor görs via matchi 

Padelcenter Skara

På Skaras Padelcenter kan man spela padel inomhus. Här finns 4 banor och omklädningsrum. Har man inte egen utrustning så kan man hyra rack och köpa bollar i en varuautomat. Läs mer på sommariskara. 

Skara padel

Skara Padel har 4 banor och två omklädningsrum. Rack och bollar finns att låna i hallen. Läs mer på sommariskara. 

Om padel

Padel kan beskrivas som en blandning mellan squash och tennis. Precis som på en tennisplan finns det på en padelbana två planhalvor med ett nät emellan. Dock är det även tillåtet att bollen går i väggarna vilket ju mer liknar reglerna som gäller för i squash.

Padel spelas på en plan som är 10×20 meter (dubbelbana) eller eventuellt 6×20 meter (singelbana) och planhalvorna skiljs åt av ett nät precis som på en tennisplan. Eftersom även väggar får användas i spelet är bakre delarna av planen täckt av glasväggar.

Fler detaljer om padel och hur man räknar poäng med mera på svenska padelförbundets hemsida.

Då var det bara att sätta samman två lag och lycka till!

Axevalla travbana - Stochampionatet