Vandringspaket

Erbjudanden

Vandra i vackra Vallebygden och trakterna kring Hornborgasjön

Valle camping ligger i det så kallade Valleområdet. Ett mycket vackert och särpräglat böljande landskap med mängder av sjöar som bildades när inlandsisen drog sig tillbaka längs med berget Billingen.

Området erbjuder många naturupplevelser i hela 6 olika naturreservat och lämpar sig väl för vandring. Miljön är varierad och vandringslederna går längs sjöarna igenom ängar, åkrar och lövskog. Vandringslederna är av olika längd och svårighetsgrad (lätt till medelsvår).

En av lederna börjar precis vid Valle Camping och det är bara att ta på sig kängorna och börja vandra. Vill man gå en annan sträcka finns flera parkeringsplatser man kan åka till och utgå ifrån.

Några kilometer bort ligger även Hornborgasjön om man vill uppleva det rika fågellivet runt sjön och för den mer kulturintresserade så är det ännu närmare till Varnhems klosterkyrka med pågående arkeologiska utgrävningar bland annat av det man kallar Kata gård.

I vårt vandringspaket ingår även ett bastubad i den vedeldade bastun längst ut på bryggan, ett perfekt sätt att varva ner efter en dag med vandring.

Erbjudande

I vandringspaketet ingår övernattning i stuga eller vandrarhem för två personer samt bastubad i den vedeldade bastun på bryggan. I våra vandringspaket ingår även hyra av sänglinne och vandringskartor över området. Priset gäller för 2 personer och varierar beroende på val av boende. Du kan välja att bo i campingstuga eller rum i vandrarhemmet. Det finns även ett alternativ för dig med egen husvagn eller husbil.  Erbjudandet går att boka under maj, samt delar av juni och augusti.

Du söker boende och bokar via formuläret på denna sida.

BOKA VANDRINGSPAKET

Vandra i valle

VANDRINGSPAKET

I vandringspaketet ingår:

Pris för 2 personer

fr. 800 kr 

Självklart hjälper vi till med goda råd på vägen.

Konst på Valle Camping Nutid

Tillgänglighet

Tyvärr är ingen av de närmaste vandringslederna anpassade för rullstol eller rullator men det finns många vackra platser att besöka i området dit man ändå kan ta sig med till exempel rullstol. Hör av er till oss så kan vi tipsa om bra platser att besöka beroende på intresse och förutsättningar. Du kan även läsa mer om tillgänglighet på campingen här.